»Majhna skupina razmišljujočih, zavzetih, predanih državljank in državljanov lahko spremeni svet; to je tudi edina stvar, ki je svet kdaj spremenila.« (Margaret Mead)

V času epidemije korona virusa je osebni stik zelo omejen. Svetovanje in pomoč preko različnih oblik tehnologije sta lahko naši največji moči.

V času izolacije obstajajo različni načini preko katerih se lahko obrnete na nas. Zagotavljamo vam zaupnost.

Sami lahko izberete možnost vzpostavitve stika, ki je za vas najbolj varna in dostopna. Z nami se lahko predhodno dogovorite za svetovanje ob določenem dnevu in uri. Dogovorimo se lahko preko telefona, elektronskega naslova ali FB sporočila na naši FB strani.

Telefonski klic:

Na SOS telefonu zagotavljamo svetovanje in informacije o možnih oblikah pomoči:

080 11 55, vsak dan od 12.00 do 18.00.

Na telefonski številki

031 699 333 vsak delovnik od 9.00 do 15.00

opravljamo osebna svetovanja in prevezavo k psihoterapevtki.

Svetovanje preko video klica:

Možnost svetovanja preko video klica je dosegljiva po aplikacijah WhatsApp, Skype, Viber, Zoom.
Dogovorite se na številki

031 699 333 vsak delovnik od 9.00 do 15.00.

Elektronska pošta:

drustvo-sos@drustvo-sos.si

Odgovorili vam bomo v roku treh delovnih dni.

FB:

Lahko nam pošljete zasebno sporočilo preko naše FB strani Društvo SOS telefon (desno zgoraj pod naslovnico kliknite na okence pošlji sporočilo).

Bodite pozorni:

Pri uporabi tehnologije bodite pozorni na gesla pri elektronskem naslovu ali pri posameznih aplikacijah. Pomembno je, da uporabljate geslo, ki ga povzročitelj nasilja ne pozna.

Če je možno si zagotovite varen in zaseben prostor za pogovor. Tako boste lahko lažje ubesedili svojo stisko.

Z nami se lahko predhodno dogovorite za svetovanje ob določenem dnevu in uri. Dogovorimo se lahko preko telefona, elektronskega naslova ali FB sporočila na naši FB strani. [povzeto po 1]

Zapis pripravila: Špela Klemenčič. Dodaten vir:National Network to End Domestic Violence (NNEDV); Using Technology to Support Victims During a Public Health Crisis; URL: https://www.youtube.com/watch?v=F4HwVe_Zi1w&feature=youtu.be

SOS TELEFON

DOŽIVLJATE NASILJE?
OPAŽATE NASILJE?
POTREBUJETE POMOČ?

SOS TELEFON je namenjen žrtvam nasilja v družini, partnerskih, sorodstvenih in drugih medosebnih odnosov, ki potrebujejo svetovanje in informacije o nasilju, oblikah pomoči, pravicah ter pristojnostih in pooblastilih institucij.

Svetovalni, zaupni in informativni pogovor s strokovno usposobljenimi svetovalkami.

Klic na SOS telefon je brezplačen.

Zadnji prispevki

V njeni koži

05. 12. 2023|Izjave za javnost|

Dragi bralec, draga bralka, pred vama je knjiga, ki združuje 23 zgodb žensk različnih starosti, različnih socialnih in družbenih [...]