DOVOLJ JE NASILJA NAD ŽENSKAMI!

Izjava za javnost ob 8. marcu – Mednarodnemu dnevu žensk

Dovolj je deklarativnega izražanja proti nasilju nad ženskami! Skrajni čas je, da vsem žrtvam nasilja končno pokažemo, da nam je resnično mar in da ne bomo več dovolili, da pride do nepotrebnih in tragičnih femicidov.

Za to pa moramo stopiti skupaj vsi! Odločevalci in odločevalke, policisti in policistke, socialne delavke in delavci in nevladne organizacije, ki aktivno delajo z žrtvami. Slednje opažamo velik porast števila naših uporabnic in uporabnikov. Poslušamo njihove stiske in izkušnje, ko niso dobile/i dovolj jasne, hitre in učinkovite podpore na institucijah, na katere so se obrnile/i. Nujno morajo biti vsi, ki se v praksi soočajo z nasiljem nad ženskami, usposobljeni za soočanje s slednjim.

SOS TELEFON

DOŽIVLJATE NASILJE?
OPAŽATE NASILJE?
POTREBUJETE POMOČ?

SOS TELEFON je namenjen žrtvam nasilja v družini, partnerskih, sorodstvenih in drugih medosebnih odnosov, ki potrebujejo svetovanje in informacije o nasilju, oblikah pomoči, pravicah ter pristojnostih in pooblastilih institucij.

Svetovalni, zaupni in informativni pogovor s strokovno usposobljenimi svetovalkami.

Klic na SOS telefon je brezplačen.

Zadnji prispevki

V njeni koži

05. 12. 2023|Izjave za javnost|

Dragi bralec, draga bralka, pred vama je knjiga, ki združuje 23 zgodb žensk različnih starosti, različnih socialnih in družbenih [...]